KENNELTREFFET 2019

04.06.2019

Vi har avholdt vårt tredje kenneltreff, og vi har hatt ei fantastisk flott helg sammen med våre trivelige valpkjøpere og deres hunder. Tusen takk for at dere kom, og for at dere bidro til hyggelig stemning, lærerike og fine dager sammen:-)

Vi startet fredag med en sosial sammenkomst, hvor vi gikk gjennom en del teori, og hvor vi pratet hund, drakk kaffe og spiste kaker. Lørdag startet vi med Ryggsekken (Eva Bodfält), deretter var det passeringstrening. Neste økt fikk deltagerne ei innføring i dekkmarkering og gresspor, deretter var det lunsj, hvor vi serverte hot indonesisk kyllingsuppe og brød, kaffe, ostekaker og sjokoladekake. Kakene varte gjennom hele kenneltreffet, en skikkelig fetakur :-) 

Diba kommer i riktig modus med Ryggsekken, før treningen starter Per Kristian og Cheetah, passeringstrening

 

Kari-Ann og Felix, passeringstrening Rolf, Irene og Hachi under passeringstreningen

Jakki Av Rottenhaller, 11 uker gammel går sitt aller første spor sammen med eieren Tobias Faxe viser god sporadferd, her ført av eieren Tove

Hachi på sporet, med fører og eier Irene Jana går sitt aller første gresspor sammen med mor

Deretter kjørte vi opp til Altaelva, hvor vi viste deltagerne hvordan man kan ha det morro med hund ved hjelp av skogsspor og rundering. Det forutsetter at man er to hvis man er to på runderingen. En holdt hunden, den andre GIKK ut og gjemte seg, så ble hunden satt på sporet. På runderingen var det morro se hvordan hundene plutselig fikk overvær, bøyde av, og fant figuranten. Dette er aktiviteter man kan gjøre i en hektisk hverdag, og som gjør at hundene får brukt både hode og kropp, samtidig som de har det morro sammen med eierne. Det er med på å bygge opp en god relasjon mellom dyr og mennesker.

Det er Fransa sin tur, og Astrid får instruksjoner før hun løper ut. Både figuranten Astrid og hunden Fransa gjorde en god jobb

Hachi venter tålmodig på å bli satt på sporet Diba fant Rolf på første forsøk

Faxe fant matmor Tove, ingenting i veien med kontakten Jakki var lykkelig ove å finne far Tobias

Kari-Ann henger på Felix så godt hun kan Felix på sporet av Astrid

På treffet var det både de som skulle ta brukshundkåring på sine hunder, og de som ville ha det morro med sin hund, uten at det skulle være så vanskelig og seriøst at det tok luven av dem. Det var fint å se at hundene var glade, logret, og koste seg gjennom oppgavene, og alle var med på alt, og gjennomførte øvelsene uavhengig av hva målet var. Det var artig å høre at alle hundene hadde spist godt lørdag kveld, og sovnet som stener, og at de ikke våknet før søndag morgen, spor og rundering tømmer virkelig hodene på hundene, og en sliten hund gjør lite av seg.

På treffet var Cheetah fra C-kullet, Diba fra D-kullet, Felix og Faxe fra F-kullet, Hachi fra H-kullet og Jakki og Jana fra J-kullet. Team Amitis Fransa eies av Kari-Ann og Henning, og var selvsagt representert med begge eierne.

Neste år vil Kenneltreffet bli avholdt 22. - 24. mai 2020, og vi håper alle som har lyst og anledning melder seg på under "Arrangementer" på vår Facebookside. (Trykk på lenken i hermetegn) Alle er velkommen :-)

 

Antall kommentarer: 0

Navn:
E-postadresse:
Hjemmesideadresse:
Melding:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)