VIDDETUR FOR Å HENTE SØNDAGSMIDDAGEN

11.08.2014

I går ble suget etter vannet vårt så stort, at vi måtte ta en dagstur dit. Det er to år siden sist vi var der. Tidligere pleide vi å telte der noen uker hver sommer, men de to siste årene har vi prioritert å kjøre sørover og delta på Norsk Vinnerutstilling for schæfer. Neste år blir nok turen å gå innover vidda, er vi enige om. Hundene trives bedre på fire bein, enn å kjøre bil i varmen. Vi testet en ryggsekk av merket Deuter fra Anne Ma Doghous, den var stødig og god på ryggen, en sekk som kan anbefales! 

Her er vi på tur opp. Været var perfekt, tolv grader, overskyet og med god vind. Vi så ikke ei mygg på hele turen :-) Hundene går i sele, fordi det kan være både rein og sau før vi har passert reingjerdet.

På tur opp :-) Over den første elva :-) Det er deilig å gå i mykt myrgress!

Delta, på 15 uker trengte en hvil :-) Her passerer vi reingjerdet :-)

Etter å ha passert reingjerdet blir terrenget stort og oversiktlig, og i dette området har vi aldri truffet på sau eller rein, de er lett å få øye på med kikkert i det åpne landskapet. Mor Qeya måtte allikevel være i sele til vi kom ned til vannet. Hun er vokst opp med engelsk setteren Kasper, så hun springer etter fugl.

På tur ned mot vannet :-) Nede ved vannet :-) Over elvekjosen :-)

Da far, Boohner og Cora gikk med oteren, fikk Delta en velfortjent hvil! Boohner og Cora kommer tilbake fra fiske :-)  To flotte fisk ble det, begge godt over kiloet :-)

Henning fikk to flotte ørreter, søndagsmiddagen ble som planlagt, så da var det bare å starte hjemover igjen :-) På tur tilbake fant Delta et reinhorn ho syns ble vanskelig å gå fra, men tilslutt bestemte ho seg for å følge resten av flokken. 

Delta fant sitt første reinhorn Lavt skydekke, småyr og ni grader :-) Vi krysser elva på tilbaketur. Delta forserte elvene uten å nøle :-)

 

 

 

 

Antall kommentarer: 0

Navn:
E-postadresse:
Hjemmesideadresse:
Melding:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)